Leki i suplementy

Witaminy dobrane do grupy krwi

  • Jest również zalecane, by osoby z grupą krwi 0 systematycznie przyjmowały popularne brunatnice zwane norweskim kelpem, ze względu na objętość znacznych ilości fukozy. Cukier ten chroni błonę śluzową przed kolonizacją oportunistycznej, patologicznej bakterii Helicobacter pylori, która odgrywa zdecydowanie negatywną rolę w patogenezie choroby wrzodowej. Ponadto kelp i inne glony morskie, takie jak chlorella (alga szmaragdowozielona) i spirulina (alganiebieskozielona) są źródłem chlorofilu? dużych ilości jodu oraz innych ważnych składników mineralnych, witamin, aminokwasów i silnych antyoksydantów. Wodorost zwany listownicą (łac. Laminarict digitata) zwiększa odporność organizmu na infekcje bakteryjne oraz grzybicze z rodzaju Candida. Należy pamiętać, by tabletki zawierające algi popijać dużą ilością wody mineralnej.
  • W preparacie Vital 0 szczególne miejsce zajmują jukka i pietruszka, ze względu na ich silne przeciwzapalne i moczopędne właściwości, potrzebne do skutecznego wydalania przez nerki toksycznych produktów przemiany białkowej (z czerwonego mięsa). Ponadto,, oczyszczający wpływ jukki na jelito grufic chroni organizm przed absorpcją tych związków z przewodu pokarmowego; W ten sposób można zapobiec m.in. degeneracyjnym zmianom stawów. Jak wynika z licznych badań, jukka zawiera mieszaninę saponin steroidowych, które podczas procesu zapalnego i gojenia zwiększają zdolność organizmu do produkcji naturalnego kortyzonu. Dostarcza także łatwo przyswajalny przez organizm wapń – podstawowy składnik kości oraz cynk i selen, niezbędne w procesie gojenia. To również źródło magnezu, fosforu, potasu, żelaza, krzemianu manganu, niacyny, witamin A i C.
  • Pietruszka te naturalny środek moczopędny, wiatropędny i przeciwrobaczy. Jest często polecana w przypadku wola, otyłości, obrzęku, moczenia nocnego, retencji płynów, reumatyzmu, niestrawności, czy zaburzeń menstruacji.
  • Ostryż długi, nazywany „przyprawą życia”, jest bardzo rozpowszechniony w kuchni indyjskiej. Kurkunina – aktywny składnik kurkumy – jest silnym antyoksydantem, wchodzącym w skład licznych ziołowych produktów, łagodzących dolegliwości związane ze zwyrodnieniowym zapaleniem stawów. Podczas badania przeprowadzonego metodą podwójnie ślepej próby, zastosowanie kurkuminy u pacjentów z zapaleniem stawów przyniosło znaczącą poprawę, porównywalną z fenylobutazonem (niesterydowym lekiem przeciwzapalnym), lecz bez dobrze znanych niepożądanych działań ubocznych tego ostatniego. Kurkuma, od dawna stosowana przez medycynę ludową w chorobach wątroby, skutecznie łagodzi stany zapalne i usprawnia funkcje tego narządu.
  • Włączone do preparatu dla grupy 0 pokaźne ilości kompleksu bioflawonoidów z cytrusów, wzmacniają odporność naczyń włosowatych i żylnych, jak również dostarczają silnej ochrony przeciw wirusowej.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.